Vier nationale records: ASICS Meta Time Trials

Vier nationale records: ASICS Meta Time Trials

6. 5. 2022 2 min. lezen

In Málaga organiseerde ASICS een episch evenement met de ASICS META Time Trials en verzamelde topsporters van over de hele wereld om de lancering van de nieuwe Metaspeed Sky+ te vieren. In ASICS' snelste schoen tot nu toe werden in totaal 27 nieuwe persoonlijke records gebroken, waaronder 4 nieuwe nationale records.

In Málaga (Spanje) organiseerde ASICS een episch evenement en verzamelde topsporters van over de hele wereld om de lancering van de nieuwe Metaspeed Sky+ te vieren. En wat is een betere manier om de lancering van de nieuwe snelste schoen in het ASICS-assortiment te vieren dan door nieuwe beste tijden na te jagen over 5, 10 en 21,2 km? In totaal 70 atleten accepteerden de uitnodiging en namen deel aan de ASICS Meta Time Trials. Met een schilderachtig hardlooplandschap voerde het wegparcours langs de kust en werd door veel atleten beschouwd als een test van hun huidige trainingsvorm.

Gallery

De Duitse langeafstandsloper Richard Ringer was gearriveerd van het hoogtetrainingskamp in Flagstaff en kon zijn persoonlijk record over 10 km verbeteren tot 28:40min in de Metaspeed Sky+. De overwinning op deze afstand ging naar de Ethiopische Tsegay Kidanu Reda in 27:14min.

De Spanjaard Mohamed Katir won de 5k race in 13:20min voor de Fransman Felix Bour (13:41min). Een close finish voor de Duitser Simon Boch (13:41min). Met Laura Hottenrott en Katharina Steinruck maakten nog twee Duitse ASICS-atleten deel uit van het evenement.

Gallery

27 nieuwe persoonlijke records, waaronder 4 nieuwe nationale records

Een van de beste Europese optredens werd bereikt door Eilish McColgan uit Schotland, die net het Europese record op het parcours van 5 km miste, maar een nieuw Brits record vestigde met 14:45min. In totaal werden op het ASICS evenement in de Spaanse havenstad 27 persoonlijke records neergezet, waaronder vier nationale records.

Naast het Britse record van McColgan vestigde Julia Mayer een nieuw Oostenrijks record op de halve marathon (1:11.13 uur) en Mekdes Woldu vestigde een nieuw record voor Frankrijk op 5 km in 14:16 minuten. Ook in de 5k race vestigde Carla Dominguez Torner een nieuw Spaans record.

Gallery

2022 is een jaar met veel sportieve hoogtepunten voor toplopers. Europese Kampioenschappen, Common Wealth Games en Wereldkampioenschappen staan op het programma. We zullen de Metaspeed Sky+ dus zeker vaker in actie zien. Lees hier meer over de nieuwe hoofdkenmerken van ASICS' snelste schoen tot nu toe.

5


RACES EN WEDSTRIJDEN