END OF SEASON SALE! Kies uit meer dan 5300 producten Nu kopen
Verhaal van mijn Europees Kampioenschap - door Yassin Bouih

Verhaal van mijn Europees Kampioenschap - door Yassin Bouih

21. 12. 2022 4 min. lezen

Een gouden estafette die in mijn hart zal blijven. Van trainingen in de wijngaarden tot de emotie van het voor het eerst zingen van het volkslied op het podium; dichter bij de Europeanen komen.

Liefde en haat voor cross-country


Voor mij zijn veldlopen altijd zoiets geweest als dat gerecht dat je niet wilt eten als je jong bent, maar je ouders willen dat je eet omdat het gezond is.
Ik heb nooit van ze gehouden, maar ik wist dat ze me in de winter sterker zouden willen hebben in de zomer!
Cross-country kan je leren wat echte inspanning, opoffering en aanpassingsvermogen zijn.
Ook al is de inspanning enorm, ze hebben me altijd fysiek en mentaal gevormd, waardoor ik de wintertraining op de beste manier kan afronden.
Yassin Bouih

My trainings in Reggio Emilia's vineyards


De afgelopen twee jaar heb ik getraind voor het winterseizoen in de wijngaarden van Borzano, in de provincie Reggio Emilia. Het is een zeer technisch terrein met modder, heuvels en bochten in wijngaarden.
In deze route gebruik ik altijd spikes en dankzij mijn Nike ZoomX Dragonfly voel ik me stabieler en veiliger.Ik wist dat het programma van de Europese Cross Country Kampioenschappen van Venaria Real vol is met relevante heuvels en hellingen, daarom was trainen in Borzano erg nuttig.

Koop Nike ZoomX Dragonfly

 

11 december: Europees Kampioen op de 4x1500m gemengde estafette

We wisten dat we een sterk team hadden, want mijn teamgenoten Pietro, Gaia en Federica behoren absoluut tot de sterkste middellange afstandlopers in onze nationale geschiedenis.
We wisten dat thuis hardlopen spannend en boeiend zou zijn.
Maar niemand van ons had ooit een gouden medaille verwacht, zowel vanwege bijgeloof als omdat crosscountry altijd een mysterie is, het is onmogelijk te voorspellen wat er tijdens de racedag zal gebeuren!
Als ik terugdenk aan de race, heb ik nog steeds rillingen, zowel denkend aan de benen van mijn teamgenoten als aan die van mij...
Het gejuich van het publiek was geweldig, als een soort push van achteren naar de finishlijn!
Het zien van mijn teamgenoot Gaia in de laatste meters was als ijskoud! De groepsknuffel na de finish was een prachtige beloning voor alle opofferingen in de wijngaarden!

 

Kleine maar onvergetelijke momenten


Er zijn veel details geweest die alles onvergetelijk hebben gemaakt.
Mensen die onze namen schreeuwden, rookbommen, posters, de emotie van mijn vader die met de nationale vlag zwaaide, die door de rijtuigenhal van La Venaria Reale rende... dit waren kleine maar onvergetelijke momenten!
De emotie in de ogen van de kinderen die na de race naar ons toe komen om een foto of een handtekening te vragen, dat zal ik nooit vergeten! Misschien omdat ik nog niet zo lang geleden een van deze kinderen was. Mijn missie is om de boodschap door te geven dat je met ijver en toewijding een verschil kunt maken en dingen kunt veranderen.
Yassin Bouih European Cross Country Champion

L’Italia chiamò” het geluid van het Italiaanse volkslied zal ik nooit vergeten

De droom van elk kind dat zijn weg in de sport begint, is om de kans te krijgen om het volkslied te zingen terwijl hij op de hoogste positie van het podium staat.
Dat doen voor een thuispubliek, met je familie, vrienden en je coach, dat is de kers op de mooiste taart.
Toen ik een kind was, had ik een hekel aan het eten van vis, zelfs als mijn ouders me daartoe dwongen, toen begon ik het in mijn dieet op te nemen en begreep ik het belang ervan! Crosscountry betekent veel inspanning en trainen bij koude temperaturen en heuvels, maar ik zweer het, het loont! Dat zijn de woorden van een Europees kampioen crosscountry die vroeger een hekel had aan crosscountry.


Ontdek de favoriete producten van een Champion


Door Yassin Bouih, Nike - Top4Running-ambassadeur en atleet van het nationale Italiaanse T&F-team
© Chiara Montesano , Paolo Codeluppi - CPstudio


RACES EN WEDSTRIJDEN