Ren jij in de juiste schoenen?

Ren jij in de juiste schoenen?

20. 12. 2022 2 min. lezen

We helpen je in een paar stappen de perfecte hardloopschoen te vinden. Probeer onze Schoen vinder.

Een studie van Asics heeft aangetoond dat 81% van de hardlopers waarschijnlijk de verkeerde hardloopschoen kopen. Beginners, professionals, neutrale hardlopers, overpronators, ultra hardlopers - iedere loper heeft andere biomechanica en loopt anders en heeft daarom andere hardloopschoenen nodig.   Ja, er is een reden waarom er een miljoen verschillende hardloopschoenen bestaan. En geen wonder dat velen van ons verdwalen in het universum van hardloopschoenen en een onvolmaakte schoen kopen.

Probeer onze schoenvinder

Asics zag deze bevindingen vooral als een schreeuw om hardlopers te begeleiden naar de juiste schoen voor hun behoeften. Het merk classificeert zijn hardloopschoenen in "ren verder, ren sneller en trail running" - in elke categorie bieden ze neutrale modellen (zoals de meeste bestaande hardloopschoenen) voor normale pronators en modellen met extra ondersteuning voor overpronators. Deze twee basisclassificaties in trainingsschoenen, snelle training- en raceschoenen en trailschoenen met focus op de rollende eigenschappen van je voeten lijken voor de hand liggend ...

… Maar weet je eigenlijk waarom je in je huidige schoenen rent? Hebben je schoenen een zachtere of directere demping? Waarom heb je ze gekozen? Weet je wel of je de voorkeur geeft aan een zachtere of directere demping? En nog belangrijker voor welke runs gebruik je je hardloopschoenen? Zijn ze eigenlijk geschikt voor dit gebruik? Een raceschoen met een carbonplaat mag niet worden gezien als je dagelijkse trainingsschoen om je dat snellere gevoel te geven, waardoor je je beter voelt na het hardlopen :).

Daarnaast is het niet aan te raden om voor elke run dezelfde hardloopschoen te dragen. Als je meer dan twee keer per week hardloopt, moet je tussen hardloopschoenen wisselen om je voeten verschillende sensaties te geven. Maar welke modellen passen bij je voorkeur, je loopstijl en je biomechanica? We helpen je in een paar stappen de perfecte hardloopschoen te vinden.

Probeer onze schoenvinder


METASPEED SKY+
asics
Duurzaamheid
GEL-NIMBUS 26
asics
Duurzaamheid
SUPERBLAST
asics
METASPEED EDGE+
asics
METASPEED EDGE+
asics
METASPEED SP
asics
METASPEED MD
asics
METASPEED SKY+
asics
Duurzaamheid
GEL-KINSEI MAX
asics
Duurzaamheid
GEL-KAYANO 29
asics
Duurzaamheid
GEL-KAYANO 30
asics
Duurzaamheid
GEL-KAYANO 30
asics
Duurzaamheid
Vorige
Volgende