END OF SEASON SALE! Kies uit meer dan 5300 producten Nu kopen
Register Now: Austrian Women's Run - We Run To Move

Register Now: Austrian Women's Run - We Run To Move

23. 3. 2022 2 min. lezen

#WeRunToMove - Objev ženskou energii na jedinečném ženském závodě, který se koná 22. května v nádherné Vídni.

#WeRunToMove - dat is het motto van de 34e ASICS Austrian Women's Run die op 22 mei plaatsvindt. Met meer dan 30.000 starters uit bijna 100 verschillende landen is dit het grootste hardloopsportevenement voor vrouwen in Europa. De women-only run staat voor sfeer, empowerment, motivatie en moed!

Al meer dan 30 jaar gaat dit klassieke evenement in de hardloopwereld voor dames over veel meer dan hardlopen. Het doel van de run voor alleen vrouwen is om vrouwen en meisjes enthousiast te maken voor de sport. Het gaat over de herkenning en zichtbaarheid van vrouwen in alle aspecten van het leven. Het motto van 2022 #WeRunToMove laat zien dat vrouwen het verschil kunnen maken: samen aan de start voor solidariteit, want samen staan ​​vrouwen veel sterker!

"Mijn missie was om vrouwen en meisjes te inspireren om te rennen. 34 jaar later blijf ik dit doel nastreven", zegt Ilse Dippmann, oprichter en organisator van de Oostenrijkse Women's Race.

Alle vrouwelijke hardlopers kunnen op 22 mei starten met 5 of 10k. Daarnaast is er een 5k Nordic Walking-race.

Gallery

5 k

Het maakt niet uit of je jouw eerste 5k wilt lopen of dat je jouw PB wilt behalen: de 5k-baan is een prachtig hardloopparcours door het Weense Prater, het is vlak en voert door groene natuur. Je wordt onderweg toegejuicht door bands, publiek en drumgroepen wat voor een fenomenale sfeer zorgt. De 5k is ook het internationale damesparcours en het hoofdparcours van de Oostenrijkse Women Race.

Hoewel de run niet alleen om prestaties draait, zullen er enkele supersnelle powervrouwen zijn die laten zien wat vrouwelijke hardlopers kunnen doen. Allereerst vestigde Gladys Chepkurui uit Kenia vorig jaar een nieuw parcoursrecord over de 5 km met 14:49 min. Dit jaar wil ze haar eigen record verbeteren richting 14:30 min.

Gallery

10 k

5 k is te kort voor u? Ga dan voor de dubbele afstand! Ga de uitdaging aan en laat je door de geweldige sfeer inspireren om je eigen 10 km-race te lopen.

Gallery

5 k Nordic Walking

Wil je niet meedoen, maar wil je toch meedoen? Schrijf je dan in voor de 5k Nordic Walking cursus!

Dus waar wacht je op? Tag je vrienden en schrijf je in voor de Oostenrijkse Women's Run!

Klik hier om je aan te melden!

1


RACES EN WEDSTRIJDEN