END OF SEASON SALE! Kies uit meer dan 5300 producten Nu kopen
React Infinity Run 2 Review: Chemi test zijn nieuwe Nike hardloopschoenen

React Infinity Run 2 Review: Chemi test zijn nieuwe Nike hardloopschoenen

26. 1. 2021 4 min. lezen

Het is geen verrassing dat ik gek was op de eerste versie van de Nike Infinity, dus mijn verwachtingen voor de nieuwe versie waren hoog en ik keek uit naar de komst ervan.

Voor mij zijn ze een van de grote lanceringen van 2021. De Infinity werd geintroduceerd om blessures te verminderen, en de nieuwe update gaat nog verder met dit doel. Bedoeld voor hardlopers met een neutrale loop en variabel gebruik, zowel om dagelijkse trainingssessies mee te lopen als om maximale prestaties te behalen in de meest veeleisende wedstrijden.
Het enige nadeel van de Infinity 1, waardoor ze niet echt top waren, was dat hun bovenste pasvorm wat los zat. Dat was de reden waarom het een slechte voetvergrendeling had, wat in sommige gevallen zelfs blaren veroorzaakte bij het wegglijden van de hiel. Toch hou ik van deze schoenen.

Met deze uitgangspunten is het niet raar dat Nike in deze nieuwe versie zich heeft gericht op het verbeteren van deze ontwerpkeuze en het doorgaan met de andere elementen.

INFINITY RUN 2

React Infinity Run 2

Dus, wat is nieuw in de Nike Infinity Run Flyknit 2? Het heeft dezelfde tussenzool en buitenzool, maar heeft een nieuw bovenwerk dat meer gedempt is en dichter bij een traditioneel bovenwerk voor prestaties ligt. Flywire-kabels zijn nu geïmplementeerd voor een betere vergrendeling van de middenvoet dan in de vorige versie. Deze kabels zijn veel effectiever. Het bovenwerk is gewatteerd en loopt niet zo hoog, dus ik kon zonder sokken gaan of lage sokken dragen zonder schuren. Daardoor zijn ze wel iets zwaarder.
Er is niet een verschrikkelijk groot verschil in het opzicht van prestaties. De tweede versie is alleen een herziening (maar soms is minder juist meer). Dat zeggende, soms is dat alles wat nodig is om van een goede sneaker een topsneaker te maken.

Nike REACT INFINITY RUN 2

Het eerste kleurenpalet trok helemaal niet mijn aandacht, maar nadat ik ze in de hand had, vond ik het ontwerp erg mooi. Als je goed kijkt, zie je de pastelgroene vlekjes, wat een leuke touch is. De nieuwe top was erg mooi, hij pakt je huid zachtjes op. Het voelde dikker aan met de toegevoegde vulling, comfortabeler en past zich beter aan aan de voet. 
Tijdens mijn eerste run met de Infinity Run Flyknit 2, bedacht ik me dat dit nu een high-performance hardloopschoen is. Na verschillende sessies en vele kilometers kan ik je nu verzekeren dat de schoenen de voeten goed fixeren, wat bij de eerste versie niet het geval was. 
De mediale ondersteuning door de clip op de hiel valt op, wat essentieel is voor de stabiliteit, maar het valt vooral op bij het lopen, maar verdwijnt op de een of andere manier als ik ga rennen. Dat gezegd hebbende, aangezien er bij deze versie geen veranderingen zijn aan de tussenzool, als je het niet erg vond in het origineel, dan zul je ook in deze versie er geen last van hebben.

Nike REACT INFINITY RUN 2

Een samenvatting; Ik kan zeggen dat ze een high-end schoen zijn voor dagelijkse training, in staat om lange afstanden van meer dan 30 kilometer af te leggen vanwege de diepe demping, het kan zelfs het tempo versnellen als je het nodig hebt, omdat de watten in het bovenwerk niet echt zacht zijn. 
De Infinity Run Flyknit 2 voelt onstabiel aan bij het draaien in krappe bochten vanwege de hoge stapelhoogte van de tussenzool, de buitenzool maakt gebruik van een zacht en flexibel type rubber dat geen noppen heeft. Deze configuratie verhoogt de duurzaamheid door slijtage over een groter oppervlak te verdelen. De grootste slijtage die ik aan mijn paar heb gezien, is aan de zijkanten van de buitenzool, waar geen rubberen bedekking is, maar over het algemeen ben ik tevreden met de duurzaamheid van de Infinity Run Flyknit 2. De grip is acceptabel op droge oppervlakken, maar een beetje glad op gras, tegels en natte oppervlakken.

Nike REACT INFINITY RUN 2

INFINITY RUN 2

Met al deze gegevens kan ik alleen maar zeggen dat Nike een geweldige schoen heeft geoptimaliseerd voor dagelijkse training, zeer veelzijdig in termen van ritmes, met uitstekende demping en het defect van de bovenzool heeft gecorrigeerd, dus of je de Infinity 1 goed vond of dat je een verbetering misste, je hebt geluk.
Belangrijkste voordelen: soepele overgangen, uitstekende demping, uitstekende voetvergrendeling en veelzijdigheid.
Nadelen: zwaarder, wat ongemakkelijk in de bocht.

Een kleine verandering dat een geweldig product maakt.

Chemi (Ambassadeur van Top4Running)