Nike ZoomX Invincible Run

Nike ZoomX Invincible Run

16. 2. 2021 3 min. lezen

Ontworpen om blessures te verminderen en hardlopenmakkelijk te maken

Nike heeft altijd geloofd dat mensen het potentieel hebben om alles te bereiken. Maar elk jaar worden te veel lopers buitenspel gezet door een blessure, waardoor ze hun doelen niet kunnen bereiken. En daarom begonnen ze een aantal vragen te stellen: wat als elke vrije dag een beslissing was? Welke records zouden we kunnen breken als we recordaantallen achter hen aan hadden?

 

Project: Run Fearless

Deze hersenspinsels waren het begin van het moonshot-project: Run Fearless. Hiermee begon Nike in 2019 aan een missie om innovatief schoeisel om blessures te voorkomen en trainingsoplossingen te ontwikkelen. Zo kunnen hardlopers meer uit hun training halen en de angst voor blessures verliezen.

 

Nike ZoomX Invincible Run

Dit jaar breidt Nike zijn aanbod uit om hardlopers onbevreesd te laten rennen door de Nike ZoomX Invincible Run toe te voegen. Uitgerust met de zachtste en meest responsieve demping die Nike ooit heeft ontwikkeld.

Testen tonen aan dat de Nike ZoomX Invincible Run blessures in dezelfde mate vermindert als de Nike React Infinity Run, die, in een aparte studie, het aantal blessures met 52% verminderde in vergelijking met de Nike Air Zoom Structure 22, de traditionele motion control-schoen. 

De Nike ZoomX Invincible Run is voornamelijk ontworpen voor langere trainingsruns. Voor dit doel is het Flyknit-bovendeel verder ontwikkeld en biedt het nu zones met ademend vermogen waar de voet het meest opwarmt. Het is sterk en duurzaam en zorgt voor een veilige pasvorm voor de voet. Bovendien is de kraag gedempt om een zacht, comfortabel gevoel te geven, ongeacht hoe lang de run duurt.

Omdat het speciaal is ontworpen voor lange runs, heeft het veel dempingsmateriaal. Het Nike ZoomX-schuim is responsief en licht. Het is hetzelfde schuim dat ook wordt gebruikt in Nikes wereldrecordschoenen uit de Vapor- en Alphafly-serie, en het is bekend dat het bij elke stap een optimale energieteruggave geeft. De hogere schuimhoogte zorgt voor een comfortabele en zachte loopervaring, zelfs na vele kilometers. Het schuim heeft een speciale vorm om ondersteuning te bieden tijdens de drie fasen van de pas van een hardloper. Daarom is een gebalanceerde rollover met voldoende stabiliteit mogelijk om zelfs vermoeide hardlopers te beschermen tegen pathologische belastingverdeling. De brede, overdreven vorm bij de voorvoet en het inzetstuk bij de hiel zorgen voor extra stabiliteit.

De buitenzool met wafelpatroon werd gemaakt om grip te geven waar hardlopers het hardst nodig hebben. Deze informatie hielp ook bij het ontwerp en het uiterlijk van de zijwanden van de schoenen.

Door de Corona-situatie en goede voornemens lopen er momenteel meer mensen dan ooit tevoren. Wat als iedereen die een doel heeft gesteld, het bereikt? Wat als iedereen die is begonnen met rennen nooit hoeft te stoppen?

Laten we samen die missie aangaan: koop nu je Nike ZoomX Invincible Run en krijg kilometerslange stabiliteit en ondersteuning.

Haal meer uit je run!