Nike Air Zoom Alphafly NEXT% 2

Nike Air Zoom Alphafly NEXT% 2

15. 6. 2022 2 min. lezen

Nike's snelste schoen, de schoen Eliud Kipchoge brak op sensationele wijze de marathon van 2 uur, is verbeterd en verder ontwikkeld met Kipchoge zelf: de nieuwe Nike Air Zoom Alphafly NEXT% 2!

Nike's snelste schoen, de schoen Eliud Kipchoge die op sensationele wijze de marathon van 2 uur brak, is verbeterd en verder ontwikkeld met Kipchoge zelf: de nieuwe Nike Air Zoom Alphafly NEXT% 2!

In lijn met prototypes is het gloednieuwe model sneeuwwit. En we hadden exclusief de gelegenheid om de nieuwe schoen te testen voordat hij werd uitgebracht. Om een lang verhaal kort te maken: als je de schoen eenmaal hebt gedragen, wil je je oude paar hardloopschoenen niet meer aandoen.

Voor een testrun ontmoetten we Olympian Benjamin Robert in Parijs. Hij is viervoudig Frans 800m-kampioen en Nike-atleet. Hij heeft samen met ons de nieuwe Nike Air Zoom Alphafly NEXT% 2 getest en geëvalueerd.

Dus, waar gaat de hype over?

Net als zijn voorganger heeft de Nike Air Zoom Alphafly NEXT% 2 een dikke maar lichtgewicht buitenzool. Hierdoor heb je de optimale combinatie van comfort en snelheid.

STUITEN OP DE BEAT - Zoom Air-units en ZoomX-schuim over de volledige lengte leveren Nike's dempingssysteem met de hoogste energieteruggave, waardoor elke stap meer veerkracht krijgt. Een dunne rubberen buitenzool verbetert de grip en zorgt voor meer ZoomX onder de Zoom Air-demping. Het extra schuim zorgt niet alleen voor meer veerkracht, maar helpt ook de overgang van hiel naar voorvoet te verbeteren.

BLIJF VERS, LANGER - ZoomX-schuim over de volledige lengte biedt een ultralichte en responsieve rit. Het is gebouwd voor snelheid, maar biedt ook demping om fris te blijven, zelfs in de late kilometers van een marathon. Het biedt comfort waar u het nodig heeft.

BLIJF ROLLEN - De plaat van koolstofvezel over de volledige lengte zorgt voor een soort voorwaarts rollend gevoel waardoor je de volgende stap wilt zetten. Het geeft je een voortstuwend gevoel en helpt je soepel over te stappen door je pas. Zowel de voorvoet als de hiel bieden een iets bredere basis voor een stabiel platform, zodat je met vertrouwen bochten op de baan kunt nemen.

2