May Days: Koop voor 160/220€ en kies een cadeau. -- days --:--:-- Ik wil een cadeautje
Cross EC: vierde titel voor Jakob Ingebrigtsen

Cross EC: vierde titel voor Jakob Ingebrigtsen

21. 12. 2021 2 min. lezen

2021 is bijna voorbij, maar er was nog een laatste internationaal hoogtepunt voor de lopers: De Europese Kampioenschappen Cross in Ierland, Dublin.

2021 is bijna voorbij, maar er was nog een laatste internationaal hoogtepunt voor de lopers: De Europese Kampioenschappen Cross in Ierland, Dublin. De twee Top4Running-Ambassadeurs Maximilian Pingpank en Lisa Oed konden zich kwalificeren voor het Duitse Team. Beiden liepen in het U23-team en vochten voor goede tijden.

Cross EM Jakob Ingebrigtsen

Vierde internationale titel in 2021 voor Jakob Ingebrigtsen


Een hoogtepunt van het weekend was de race van Jakob Ingebrigtsen. In 2021 had hij al de olympische titel op de 1500m gewonnen en twee titels bij de Europese indoorkampioenschappen eerder dit jaar. Zijn missie: Het winnen van zijn vierde internationale titel in 2021. En hij kon aan de hoge verwachtingen voldoen door zijn eerste gouden medaille te winnen bij de Europese kampioenschappen langlaufen op seniorenniveau.

Leuk weetje: Hij verving zijn broer Filip Ingebrigtsen, die de titel won op de Europese Kampioenschappen Cross Country 2018 in Tilburg (Nederland). Dit jaar nam Aras Kaya uit Turkije zilver mee naar huis en Jimmy Gressier uit Frankrijk won brons.

Cross EM England

Charles Hicks werd erg emotioneel toen hij over de streep kwam en de gouden medaille veiligstelde in de U23-race bij de mannen, voor Darragh Mcelhinney uit Ierland en Ruben Querinjean uit Luxemburg.

Snelle vrouwenrace


De vrouwenrace begon erg snel. Niet veel vrouwen konden de snelheid bijhouden van Karoline Bjerkeli Grovdal uit Noorwegen, Meraf Bahta uit Zweden en Konstanze Klosterhalfen uit Duitsland. Na 4900 meter kon Klosterhalfen het hoge tempo niet meer volgen en moest ze laten gaan. In plaats daarvan kon Alina Reh haar achterstand inhalen en verzekerde Duitsland zich van de bronzen medaille, dankzij een schitterende eindsprint. Bahta won de zilveren medaille en Grovdal is de nieuwe Europese Kampioen Cross Country.

Cross EM Italia

Nadia Battocletti won nipt goud in de U23-race voor vrouwen. Met nog 300 meter te gaan, kon ze afstand nemen van de Sloweense Klara Lukan die tweede werd en Mariana Machado uit Portugal, die de bronzen medaille veiligstelde. 

Bijzonder indrukwekkend over de hele linie: In totaal stonden vier Duitsers in de top 10 van het U20-Europees Kampioenschap Cross-Country voor vrouwen.

Cross EM Germany

Meer foto's vind je op Instagram in onze Story Highlight Cross EM'21:

Klik hier voor meer foto's