END OF SEASON SALE! Kies uit meer dan 5300 producten Nu kopen
ASICS GEL Nimbus 25 Review

ASICS GEL Nimbus 25 Review

9. 1. 2023 4 min. lezen

Met de nieuwe GEL Nimbus 25 durft ASICS een grote verandering aan te brengen in zijn jarenlange bestseller voor lange en gemakkelijke runs. "Comfort voelde nooit beter" - wat zit erachter?

"Comfort voelde nog nooit zo goed!" - met deze claim promoot ASICS hun 25e versie van de Nimbus-familie.
Sinds een paar weken hebben we de mogelijkheid gehad om de nieuwe ASICS GEL-Nimbus 25 tot op de grond te testen. Nu, in het nieuwe jaar, kunnen we al onze eerste indruk geven van het nieuwe langeafstandswonder van ASICS. Wat is er veranderd in de nieuwe GEL-Nimbus 25 van ASICS? Voor welke soorten hardlopen is de GEL-Nimbus 25 het meest geschikt? Wanneer zal het eindelijk te koop zijn? Ontdek dit allemaal hier in onze review van de ASICS GEL-Nimbus 25.

ASICS GEL Nimbus 25

Onze eerste indruk 

Voor Kerstmis konden we de nieuwe ASICS GEL-Nimbus 25 al in onze handen houden. Al bij de eerste blik viel het ons op: deze schoen is anders dan zijn voorgangers. Wat voor ervaren ASICS GEL-Nimbus hardlopers meteen opvalt: de "GEL" zeem ontbreekt, of is vanaf de buitenkant op het eerste gezicht niet zichtbaar. Zoals de naam van de ASICS GEL-Nimbus 25 echter verraadt, ontbreekt het niet, maar zit het verborgen in de zool van de schoen. Een visuele verandering die zeker voor verwarring zou kunnen zorgen bij oude hardlopers van dit model.
Ook de vorm van de schoen is veranderd. Het nieuwe GEL-Nimbus-model is een beetje duidelijker en "afgerond". Vooral de hogere en naar achteren uitlopende zool springt direct in het oog. Zelfs op het eerste gezicht ziet de schoen er erg comfortabel uit en wil je hem meteen uitproberen.

 

Eerst, ren in de ASICS GEL-Nimbus 25

Zodra je hem opzet, merk je het: de nieuwe ASICS GEL-Nimbus 25 onderscheidt zich duidelijk van zijn voorgangers. Ondanks een hogere en massief ogende zool is de schoen ongelooflijk licht. Ook het bovenmateriaal overtuigt meteen - rekbaar en zeer ademend, het zit als een tweede sok om de voet.
We waren ook erg verrast door de tong van de GEL-Nimbus 25, die net als het bovenmateriaal van de schoen is gemaakt van mesh en van vorm kan worden veranderd, zodat wrijvingspunten en schuren volledig worden vermeden.

Bij de eerste stappen in de nieuwe GEL-Nimbus 25 valt ons meteen op hoe zacht en comfortabel het nieuwe model van de Nimbus-familie is. Meteen krijg je een gevoel van "lichtheid" en wil je gewoon beginnen met hardlopen. Dus daar gaan we de straat op.

het al bekende Flytefoam-materiaal zorgt voor voortstuwing en een extra boost tijdens het hardlopen. Ondanks het lichtgewicht mesh bovenwerk staat de voet ook zeer stevig in de schoen en voelt gestabiliseerd aan. De eerste algemene indruk: meer schokabsorptie, meer elasticiteit en uiteindelijk meer comfort tijdens het hardlopen. We houden ervan!

Voor welke afstanden en snelheden is de GEL-Nimbus 25 geschikt?

De ASICS GEL-Nimbus 25 is de perfecte schoen voor lange en gemakkelijke runs op de weg of op vlak terrein.
Vanwege het lichtere gewicht van de schoen is de ASICS GEL-Nimbus 25 ook een uitstekende keuze voor duurlopen op gemiddelde snelheid en langere tempolopen (lopen van 1000 meter of langer).
Vooral bij hoge trainingsvolumes kan de GEL-Nimbus 25 nuttig zijn om blessures te voorkomen.

Onze conclusie over de ASICS GEL-Nimbus 25

 

  • De ASICS GEL-Nimbus 25 is aanzienlijk lichter dan de voorgaande modellen.
  • De GEL-pad is aan de buitenkant niet zichtbaar, maar zit verborgen in de binnenzool van de schoen en biedt toch het vertrouwde comfort van de Nimbus-serie.
  • De PURE GEL™-technologie en het Flytefoam-materiaal zorgen voor een zeer comfortabele hardloopervaring.
  • Het mesh-materiaal van het bovenwerk en de tong passen letterlijk om je eigen voet en geven je de nodige stabiliteit.
  • De coole en moderne look van de nieuwe ASICS GEL-Nimbus 25.

"Comfort voelde nog nooit zo goed!" - we kunnen deze zin zeker bevestigen na een paar weken testen.
We zijn enthousiast over de nieuwe ASICS GEL-Nimbus 25.

Vanaf 1 februari 2023 is de ASICS GEL-Nimbus 25 online beschikbaar.
Scoor je nieuwe favoriete schoen bij top4running.nl


PRODUCTTEST