Sportzonnebrillen

Sportzonnebrillen voor hardlopen uit het Top4Running-aanbod zijn professionele oogbescherming voor elke loper. Ze beschermen tegen overmatige UV-straling en laten je volledig focussen op de afgelegde kilometers. Ze zijn geschikt voor zomertrainingen in de stad, maar ook handig in de winter in de bergen.

In ons e-shop aanbod vindt u hardloopbrillen voor heren en dames, maar ook universele unisex modellen. We hebben brillen gemaakt van toonaangevende merken zoals Oakley of Nike. Zet in op onze hardloopuitrusting en je zult niet teleurgesteld worden!

Sportbrillen voor hardlopen - waarom zou je ze gebruiken?

Als je je afvraagt ​​of je een hardloop- of fietsbril nodig hebt, onthoud dan dat het meer is dan alleen een modeaccessoire. Natuurlijk kan het uiterlijk van een bril een belangrijke factor zijn bij de keuze, maar er zijn ook serieuzere argumenten bij de beslissing.

Een zonnebril voor een hardloper maakt je veel veiliger op de route. Dit komt door twee kenmerken van deze items. Ten eerste beschermen zonnebrillen tegen verblinding. Dankzij hen kunnen we beter controleren wat er voor ons en om ons heen gebeurt. En als je in de volle zon loopt, worden verblindende stralen een groot probleem.

Professionele brillen voor hardlopers beschermen ook de ogen tegen de schadelijke effecten van UV-straling. Grote doses van dergelijke stralen kunnen zelfs staar veroorzaken. Daarnaast heeft teveel zon een negatief effect op de huid van het gezicht, die tot op zekere hoogte door de bril wordt beschermd.

Een van de meer nuchtere en onmiddellijke effecten van hardlopen met een bril is bescherming van de ogen tegen mechanische schade en wind. Een bril is een goede manier om jezelf te beschermen tegen vliegen, muggen en pollen die tijdens het hardlopen in je ogen kunnen vallen. Daarnaast zorgt windbescherming ervoor dat je ogen niet gaan tranen tijdens het trainen of opstijgen.

Hoe kies ik een hardloopzonnebril?

Om ervoor te zorgen dat de hardloopbril op de route werkt, zijn er een paar dingen waar je op moet letten voordat je ze koopt. De eerste is de juiste constructie van de bril. Ze moeten tegelijkertijd duurzaam en licht zijn . Daarnaast is het de moeite waard om modellen te kiezen met uitsparingen in de frames bij de lenzen, wat de ventilatie verbetert.

Ook de aanwezigheid van UV-filters is belangrijk, omdat deze beschermen tegen straling. De grootste bescherming wordt geboden door UV 400-filters die 100% van de straling blokkeren. Controleer ook het niveau van de lensschaduw - in deze context zijn er vijf categorieën verduisteringsfilters.

Een ander belangrijk kenmerk van een sport-hardloopbril is het materiaal van de glazen. Die gemaakt van polycarbonaat zijn de beste. Dit zijn de meest duurzame hardloopaccessoires op de markt.

Hardloopbrillen voor dames en heren tegen aantrekkelijke prijzen

Bij het kiezen van je hardloopbril let je zeker op het uiterlijk. Bij Top4Running vind je een ruim assortiment brillen in diverse uitvoeringen, met gesloten en open monturen. Elk model zal u beschermen tegen straling, u zult zich in elk model comfortabel voelen. Kies iets voor jezelf!

Toon meer Sluit
Filtr
Geslacht
Heren (17)
Dames (11)
Unisex (11)
Filter niet gevonden
Merk
Oakley (7)
VIF (10)
Filter niet gevonden
Prijs
Blauw
(4)
Zwart
(3)
Geel
(3)
Grijs
(2)
Rood
(1)
Groen
(1)
Wit
(1)
Roze
(1)
Bruin
(1)
Filter niet gevonden
Casual (14)
Fitness (10)
Hardlopen (14)
Filter niet gevonden